Ufør, AAP eller sykepenger fra Nav?

- Et stort framskritt for uføresøkere

Ufør og med rett på uføreytelse fra forsikring eller pensjon? Nå kan du få utbetaling på dagen - mot en tidligere saksbehandlingstid på over 100 dager.

UFØREFORSIKRING? Et nytt system for informasjonsutveksling mellom Nav og forsikringsselskapene kan gi deg utbetaling på dagen fra en uførepensjon eller uføreforsikring. Bildemontasje. Foto: NTB/Nav
UFØREFORSIKRING? Et nytt system for informasjonsutveksling mellom Nav og forsikringsselskapene kan gi deg utbetaling på dagen fra en uførepensjon eller uføreforsikring. Bildemontasje. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er starten på nye tider for deg som kan få økonomisk støtte fra forsikringer eller pensjoner i forbindelse med uførediagnoser, AAP og sykepenger:

Der du tidligere kan ha måttet vente i månedsvis på at selskapene skal ha behandlet saken din og gjort første utbetaling, kan dette nå skje på dagen.

- Det er en glede å kunne si at behandlingstida er kraftig redusert. Der vi tidligere kunne ha en behandlingstid på over 100 døgn, kan vi nå gjennomføre hele oppgjøret - inkludert utbetaling – på bare noen timer, forteller Geir Holmgren, konserndirektør for bedriftsmarkedet i Storebrand.

Dette er takket være at innhentingen av informasjon fra Nav nå kan skje digitalt.

- Løsningen er et stort framskritt for søkerne. Ytelser som søkeren har rett på, blir raskere utbetalt fra forsikringsselskapene - og de som søker om for eksempel uførestønad er ofte avhengig av å få denne økonomiske støtten så raskt som mulig, sier Stefi Kierulf Prytz, direktør for livsforsikring- og pensjonsavdelingen i Finans Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer