Arv

Ett særkullsbarn, to felles barn: Hvordan blir arven fordelt?

Særkullsbarn har rett på samme arv fra sin forelder, som de andre barna. Men hvordan fordeles arven når man er gift på nytt og har felles økonomi med den nye ektefellen?

SÆRKULLSBARN: Hvordan blir fordelingen av arven mellom særkullsbarn og felles barn, spør kvinnen som har felles økonomi med ny ektemann. Foto: NTB
SÆRKULLSBARN: Hvordan blir fordelingen av arven mellom særkullsbarn og felles barn, spør kvinnen som har felles økonomi med ny ektemann. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Særkullsbarn skal på lik linje med felles barn, arve en pliktig del av sin forelder.

Men hvordan blir arvefordelingen egentlig - når man har både særkullsbarn og felles barn, spør kvinnen Vi over 60-ekspert og advokat Kjell Morten Méd.

- Hvordan blir arvefordelingen mellom barna våre?

«Jeg har en datter fra et tidligere ekteskap. Jeg er gift på nytt, og har to barn sammen med min nåværende mann. Han har ingen særkullsbarn. Vi har felleseie. Ingen av oss har arvet noe særlig, og de verdiene vi har i dag (alt i alt verdier for cirka fire millioner kroner), har vi skapt sammen i de årene vi har vært gift. Hvordan blir arvefordelingen mellom barna våre?» spør kvinnen.

Hun lurer i tillegg på reglene rundt uskiftet bo, og om hun kan sitte i uskiftet bo hvis han dør først, eller om han kan sitte i uskiftet bo hvis kvinnen dør først.

Dette sier reglene om arv til særkullsbarn og felles barn

- Hvis mannen din dør først, er din alderdom sikret gjennom uskifteordningen. Han har ingen særkullsbarn, dere har felleseie. Du kan fritt velge uskiftet bo, forklarer Méd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer