Pensjon fra Nav

Etterbetaling av pensjon: 546 kroner

En overgangsordning for pensjonister gir en ekstra etterbetaling i desember. Men ikke forvent de store ekstrabeløpene på desemberutbetalingen.

ETTERBETALING AV PENSJON FRA NAV: Det blir gjort en ekstrautbetaling til norske pensjonister i desember. Men ikke forvent de helt store beløpene. Foto: NTB
ETTERBETALING AV PENSJON FRA NAV: Det blir gjort en ekstrautbetaling til norske pensjonister i desember. Men ikke forvent de helt store beløpene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som en overgangsordning ble det nylig bestemt at alderspensjoner under utbetaling skulle få en årslønnsvekst i 2021 på 3,83 prosent.

Dermed må reguleringen av pensjonene gjennomføres på nytt, skriver regjeringen i en pressemelding. Også for minstepensjon og garantipensjon blir det gjort en oppjustering for inneværende år.

– Nær én million pensjonister får nå økt årlig pensjon og etterbetaling tilbake til mai, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik i pressemeldingen.

De fleste kan forvente å få den ekstra utbetalingen i desember, sammen med sin vanlige pensjonsutbetaling. Men hvor mye utgjør etterbetalingen?

Får 546 kroner

Navs fagavdeling skriver i en e-post til Vi.no at overgangspordningen gi en omregning av alderspensjonen med virkning fra 1. mai 2021.

Vi har spurt hvor mye etterbetalingen fra mai vil utgjøre for en pensjonist med en gjennomsnittlig alderspensjon.

- For en gjennomsnittlig alderspensjonist vil dette utgjøre 78 kroner i måneden før skatt. Etterbetalingen i desember vil gjelde for månedene mai–november og vil utgjøre 546 kroner, skriver fagavdelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.