Ukjent arving på NRK:

Etterlot seg fem millioner. Hadde han ingen arvinger?

Arne Jensen døde alene. Hvorfor var det ingen som kom i begravelsen?

GLAD I DYR: Arne Otto Jensen kunne være omgjengelig og snill. Men han hadde også problemer som kunne gjøre livet vanskelig for ham og dem rundt ham. Foto: Privat /NRK
GLAD I DYR: Arne Otto Jensen kunne være omgjengelig og snill. Men han hadde også problemer som kunne gjøre livet vanskelig for ham og dem rundt ham. Foto: Privat /NRK Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I 2014 døde Arne Otto Jensen 73 år gammel. I dødsannonsen stod det bare undertegnet «venner». I begravelsen var det ingen som kom. Han etterlot seg nesten fem millioner kroner. Skulle arven bare gå rett til staten? Hvem var egentlig Arne Otto? Og skulle han bare bli glemt?

I programmet «Ukjent arving» på NRK jakter Tarjei Strøm ukjente arvinger. Programmet tar utgangspunkt i at det hvert år dør mellom 10 og 20 nordmenn som ikke har oppgitt livsarvinger eller skrevet testament, og der myndighetene ikke klarer å finne den rettmessige arvingen. Pengene tilfaller da staten, som igjen fordeler arven til frivillige organisasjoner. NRK undersøker om det kan finnes rettmessige arvinger til disse personene likevel.

Hva slags liv hadde Arne Otto egentlig levd? Hadde han ikke hatt noen nære relasjoner?

Som 15-åring dro Arne Otto til sjøs for første gang. Gjennom ungdomsårene opplevde han verdensbyer som New York, Hong Kong, New Orleans og Hamburg, men også det harde livet til sjøs som mange unggutter opplevde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer