Nav

Etteroppgjøret for uføre på vei

- Årets etteroppgjør vil snart bli sendt ut, melder Nav. Mens enkelte vil få en ekstra utbetaling fra Nav, vil andre måtte betale tilbake deler av uføretrygda for 2021.

UFØRETRYGD ELLER UFØREPENSJON? Hvert år foretar Nav og pensjonsselskapene for offentlig tjenestepensjon et etteroppgjør for å kontrollere at mottakerne har fått riktig utbetaling. De som har fått for mye eller for lite, må betale tilbake eller får penger igjen. Foto: Kristin Sørdal
UFØRETRYGD ELLER UFØREPENSJON? Hvert år foretar Nav og pensjonsselskapene for offentlig tjenestepensjon et etteroppgjør for å kontrollere at mottakerne har fått riktig utbetaling. De som har fått for mye eller for lite, må betale tilbake eller får penger igjen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hver høst sjekker Nav inntektsopplysningene i skatteoppgjøret ditt for å se om du har fått utbetalt riktig beløp i uføretrygd året før.

Hvis du har fått for lite utbetalt, får du en etterbetaling. Har du fått for mye utbetalt, må du betale tilbake.

Nå melder Nav om at årets etteroppgjør snart vil bli sendt ut. Også de statlige og kommunale pensjonskassene foretar etteroppgjør - som også de er godt i gang med og til dels også snart ferdige.

Men for Navs etteroppgjørs del kan det drøye litt før alle er ferdige:

- Den automatiske behandlingen av etteroppgjøret vil bli gjort i inneværende uke, og de aller fleste uføretrygdede som har mottatt skatteoppgjøret for 2021 får nå behandlet sitt etteroppgjør. Neste automatiske behandling vil bli foretatt i januar. En del saker må behandles manuelt, det er derfor vanskelig å si helt konkret når alle saker kan være ferdigbehandlet. Det store flertallet av etteroppgjørssaker vil være ferdigbehandlet i løpet av året, men noen vil først være ferdige i januar eller februar, sier seksjonssjef Bente Thori-Aamot i Nav til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer