Nav

Færre godt voksne arbeidsledige

Den største nedgangen i antall arbeidsledige finner vi blant de over 60 år, viser septembertall fra Nav. Samtidig utgjør de i femtiåra den minste andelen arbeidssøkere.

ARBEIDSLEDIGHET BLANT GODT VOKSNE: Nedgangen i antall arbeidsledige er størst for de over 60 år. Foto: NTB
ARBEIDSLEDIGHET BLANT GODT VOKSNE: Nedgangen i antall arbeidsledige er størst for de over 60 år. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ved utgangen av september var 46 000 personer registrert som helt arbeidsledige hos Nav, det tilsvarer 1,6 prosent av arbeidsstyrken, skriver Nav i sitt notat om arbeidsmarkedet i september 2022.

Helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav utgjør i alt 76 900, eller 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Dette er en nedgang fra august - og den største nedgangen finner vi blant de eldste arbeidssøkerne, skriver Nav i en pressemelding.

Lavest arbeidsledighet for 50-59-åringene

Nav skriver at antallet arbeidssøkere falt for alle aldersgrupper i september, justert for normale sesongvariasjoner. Men - nedgangen var størst for personer som er 60 år eller eldre.

Dessuten var andelen helt arbeidsledige lavest blant personer i aldersgruppen 50-59 år ved utgangen av september. Andelen helt ledige i denne aldersgruppen ligger når på 1 prosent, mot 2,3 prosent for de i andre enden av skalaen, nemlig 20-24-åringene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer