Jobb

Færre vil ta etter- og videreutdanning: - Alarmerende at så få forstår

Stadig færre vil ta etter- og videreutdanning. Nå advares både arbeidsgivere og arbeidstakere. - Arbeidslivet står ved inngangen til store omstillinger, knyttet til digitalisering og klimaendringer. Det er alarmerende at så få forstår hvilke konsekvenser det grønne skiftet har for egen jobb.

VIDEREUTDANNING I JOBB? YS-leder Hans-Erik Skjæggerud advarer både arbeidsgivere og arbeidstakere om konsekvensene som kan komme når stadig færre er interessert i etter- og videreutdanning. En ny rapport avslører grunnene for at interessen er lav. Foto: YS
VIDEREUTDANNING I JOBB? YS-leder Hans-Erik Skjæggerud advarer både arbeidsgivere og arbeidstakere om konsekvensene som kan komme når stadig færre er interessert i etter- og videreutdanning. En ny rapport avslører grunnene for at interessen er lav. Foto: YS Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du jobb og ser ikke helt poenget med å mase med etter- og videreutdanning? Da er du ikke alene.

Ifølge ferske tall fra YS Arbeidslivsbarometer for 2023, har arbeidstakernes interesse for å ta etter- og videreutdanning (EVU) sunket jevnt de siste femten åra. Selv om det gikk litt opp i 2023, så er den langsiktige trenden tydelig: Stadig færre vil ta etter- og videreutdanning.

- Arbeidslivet står ved inngangen til store omstillinger, knyttet til digitalisering og klimaendringer. At få ønsker etter- og videreutdanning kan gi problemer for både næringslivet og offentlig sektor, mener YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

- Utdanningstilbudene må tilpasses behovene i arbeidsmarkedet, mener han.

Etterlyser tilrettelegging

YS Arbeidslivsbarometer for 2023 er utarbeidet av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI - OsloMet) - og du kan lese hele rapporten her.

I undersøkelsen har de kartlagt både motivasjonen for at arbeidstakere faktisk tar etter- og videreutdanning - og grunnene for at de ikke tar det. De har også sett på hvilke arbeidstakere som tar eller ikke tar mer utdanning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.