Yrkesskade Nav

Falt på gårdsplassen til jobben - fikk avslag på yrkesskade

Mannen var på vei fra parkeringsplassen til arbeidsgivers bygg da han falt på isen. Men siden skaden inntraff på et område som er åpent for alminnelig ferdsel, får han ikke innvilget yrkesskade.

YRKESSKADE: Å skade seg ved fall på isen på vei til jobb kan i noen tilfeller regnes som yrkesskade, men ikke i dette tilfellet, der mannen falt 10 meter fra inngangsdøra til jobben. Illustrasjonsfoto: NTB
YRKESSKADE: Å skade seg ved fall på isen på vei til jobb kan i noen tilfeller regnes som yrkesskade, men ikke i dette tilfellet, der mannen falt 10 meter fra inngangsdøra til jobben. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det var i slutten av 2019 at mannen var på vei til jobb og skled på glatt vei i parkeringsområdet rundt ti meter fra hovedinngangen til arbeidsstedet. Han pådro seg partiell muskelruptur, og søkte om å få innvilget yrkesskade. Mannen mener selv han var i gang med arbeidsdagen ved at han hadde sjekket e-post og vært inne på arbeidsgiverens interne datasystem, og at fallet skjedde på bedriftens område.

Nav avslo mannens søknad om yrkesskade, dermed har han klaget på vedtaket til Trygderetten, som er enig med Nav om at skaden ikke kan regnes som en yrkesskade. Her kan du lese mer om hvorfor.

På jobb eller ikke?

Vi.no har tidligere skrevet om at det er høy avslagsprosent på yrkesskade-søknader til Nav: 3 av 10 som søker får avslag på yrkesskade, og få av de som klager på avslaget fra Nav, får medhold. Du kan lese mer om årsakene til avslagene i denne artikkelen (krever innlogging).

For å få innvilget en skade som en yrkesskade, er det blant annet avgjørende om man er på arbeidsstedet når skaden skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.