Voksne studenter:

Fant kjærligheten på lesesalen

Anne Lise var frisør og Hans Anders var kaiarbeider. Da de valgte å studere juss i voksen alder ante de ikke at de også skulle finne kjærligheten.

ALDRI FOR SENT: Anne Lise Haavold (59) og Hans Anders Theisen (62) mener det aldri er for sent å studere, men understreker at motivasjon er viktig. Foto: Privat
ALDRI FOR SENT: Anne Lise Haavold (59) og Hans Anders Theisen (62) mener det aldri er for sent å studere, men understreker at motivasjon er viktig. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg kom på lesesalen i 8.30-tida om morgenen. I 12–13 tida fikk jeg mark i baken og dro hjem for å lufte hunden. Men jeg kom etter hvert inn i en god leserytme og ble en god student, forteller Hans Anders Theisen (62).

Hans Anders hadde nettopp fylt 43 år da han fikk permisjon fra jobben som kaiarbeider og gjorde alvor av drømmen om å studere juss. Kaiarbeideren gjennom 20 år fant seg godt til rette blant de 20 år yngre studentene.

– Jeg spilte fotball med dem, vi gikk på kino og festet. De var hjemme hos meg og spiste middag for jeg hadde hus. Jeg ble godt integrert og det hjalp meg veldig godt gjennom studiet, sier han.

– Må være motivert

Hans Anders forteller at han nok la ned mer tid på lesesalen enn medstudentene. I tillegg jobbet han mye i helgene på kaia for å spe på studielånet.

– Jeg gikk en del ned i inntekt og levestandard. Jeg tok det alvorlig at jeg hadde vært borte fra en skolesituasjon i over 20 år. Jeg skal ikke nekte for at man kanskje lærer saktere med alderen, men jeg var nok mer redd for at jeg lærte saktere enn at det faktisk var sånn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.