Sykepenger

Får ikke sykepenger: - Vet ikke hvor mange det gjelder

Stabelen med sykepengesaker for manuell behandling i Nav har mer enn doblet seg på halvannet år - og teller nå 37 000 uløste oppgaver. Nav vet ikke hvor mange personer det gjelder. - Dette er ikke lenger beklagelig, men nærmest et svik mot de som opplever uforholdsmessig lang saksbehandlingstid i saker som angår dem.

SAKSBEHANDLING HOS NAV: Nav har en voksende bunke med sykepengesaker som skal behandles manuelt, ifølge Klassekampen. Sivilombudet har tidligere kritisert Nav og bedt dem iverksette tiltak. Nå er det ett års saksbehandling for klagesaker om sykepenger - og i tillegg kommer lange behandlingstider i Nav Klageinstans og Trygderetten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
SAKSBEHANDLING HOS NAV: Nav har en voksende bunke med sykepengesaker som skal behandles manuelt, ifølge Klassekampen. Sivilombudet har tidligere kritisert Nav og bedt dem iverksette tiltak. Nå er det ett års saksbehandling for klagesaker om sykepenger - og i tillegg kommer lange behandlingstider i Nav Klageinstans og Trygderetten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug i Stiftelsen Rettferd som beskriver de lange saksbehandlingstidene som et svik.

Bakgrunnen er en artikkelserie i Klassekampen, der de i en serie med artikler forteller om de mange som står i årelang kø som følge av det de omtaler som et feilslått IT-prosjekt i Nav.

Det handler om de som klager på avslåtte sykepengesaker, og der Nav mangler dokumentasjon eller annet som gjør at saken legges til manuell behandling. Og Klassekampen forteller blant annet historien om Marcin Brzyski som har ventet i et halvt år på sykepenger, og ingen kan fortelle ham når han får svar.

Slaathaug forteller at de har en jevn strøm med henvendelser til deres tjeneste «Hjelp med Nav», om hjelp og bistand, og at mange handler om lange saksbehandlingstider i NAV-systemet.

- I disse sakene er det vanskelig å komme med kontret hjelp, da vi dessverre og heldigvis ikke har mulighet til å påvirke saksbehandlingstida hos Nav, sier generalsekretæren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer