BankID-svindel

- Får kontoene sine tømt

- Siden 2020 har vi sett en tidobling i antallet personer som har fått kontoene sine tømt etter svindel med BankID, sier Tina Jerstad fra Tenerity.

BANKID-SVINDEL: Antall personer som har gått på BankID-svindel, har økt kraftig de siste par årene, ifølge Frende Forsikring. Foto: BankID
BANKID-SVINDEL: Antall personer som har gått på BankID-svindel, har økt kraftig de siste par årene, ifølge Frende Forsikring. Foto: BankID Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En undersøkelse Norstat har utført for Frende viser at hele 9 av 10 har blitt kontaktet av svindlere.

- Forsøkene foregår i ulike kanaler, som e-post, SMS eller telefon, sier Tron Ingebrigtsen, IT-sikkerhetssjef i Frende Forsikring i en pressemelding.

Og dessverre er det mange som lar seg lure: Ifølge selskapet Tenerity har det vært en tidobling i antall perosner som har fått tømt kontoen sin på grunn av BankID-svindel.

Får tilgang til nettbanken

Tina Jerstad i Tenerity sier at de forventer at svindeltrenden bare vil øke i tiden framover.

- Økokrim sier det samme i trusselvurderingen sin for 2022, sier Jerstad i Tenerity.

Økokrim skriver i sin trusselvurdering for 2022 at det jevnlig rapporteres om bedrageri hvor bedragerne har fått tilgang til fornærmedes nettbank.

«Noen av bedragerikampanjene er vanskelig å avsløre, men i stor grad retter bedragerne seg mot fornærmede som har liten digital kompetanse, særlig eldre».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer