Fikk etterbetalt en kvart million i pensjon

Lillian (80) oppdaget plutselig at hun hadde 225.000 kroner på konto. Det viste seg at hun er blant 100 personer som får etterbetalt pensjon.

OVERRASKELSE I NETTBANKEN: Da Lillian (80) logget inn i nettbanken oppdaget hun at hun hadde en kvart million på konto. Foto: NTB Shutterstock
OVERRASKELSE I NETTBANKEN: Da Lillian (80) logget inn i nettbanken oppdaget hun at hun hadde en kvart million på konto. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det var NRK som først omtalte saken om Lillian Christensen som plutselig fikk pengene hun skulle ha hatt utbetalt de siste 13 åra.

- Da jeg gikk inn på kontoen min tenkte jeg: Hæ? Jeg har ikke så mye penger? sier Christensen til NRK.

1. februar oppdaget hun at det hadde dukket opp nesten en kvart million kroner fra Pensjonsselskapet KLP. Det viste seg at Christensen hadde fått utbetalt for lite pensjon i 13 år. Christensen sier til NRK at det er rart at hun ikke har fått noen beklagelse. Hadde hun vært alene hadde nemlig pengene hatt mye å si for henne.

Rundt 100 personer får forsinket pensjon fra KLP. Det er også avdøde personer på lista. Derfor blir det også etterbetalinger til arvinger og dødsbo.

- Dette er åpenbart veldig beklagelig og uheldig. Vi er opptatt av å rydde opp når vi finner avvik i pensjonsutbetalingene, sier Tore Skeide, direktør for pensjonsoppgjør i KLP til NRK.

- Med forsinkelsesrenter ligger beløpene på et par tusen kroner og opp til en halv million kroner på de største, sier Skeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer