Pass:

Fiks dette i romjula

Spar penger på å fornye passet i romjula!

PASS: Fra nyttår gjør passet et prishopp - da gjelder det å passe på å passe på å skaffe seg et nytt et innen den tid. Forbilledlig illustrasjonsfoto: Gry Thune
PASS: Fra nyttår gjør passet et prishopp - da gjelder det å passe på å passe på å skaffe seg et nytt et innen den tid. Forbilledlig illustrasjonsfoto: Gry Thune Vis mer
Publisert

Javisst er det dyrtid, og i likhet med både renta og matprisene som har blitt stadig dyrere det siste året, skal nå også prisen på pass opp.

Fra nyttår øker prisen på pass og ID-kort med over 30 prosent!

Bakgrunnen for prisjusteringen skal være at gebyrene skal dekke politiet sine faktiske utgifter. Det melder NRK.

Spar penger

For en voksen koster pass 570 kroner i dag. Etter nyttår blir prisen 750 kroner.

For barn under 16 år, er prisen 340 kroner i dag, er det opplyst på politiet.no. Med prisvekst på 30 prosent vil det koste 442 kroner etter nyttår.

Litt rask hoderegning (neida, måtte ta det på kalkulatoren) viser at mens en tobarnsfamilie i dag måtte ha betalt 1820 kroner for nye pass til to voksne og to barn, må samme familie betale 2384 kroner etter nyttår - det vil si en økt kostnad på 564 kroner.

Vil du spare noen kroner, kan pass-jobben dermed være lurt å gjøre i romjula. Sjekk ditt lokale politikontor for åpningstider og kapasitet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet