Låne penger privat

Flere ber familie og venner om pengehjelp

En fersk undersøkelse viser at nær 1 av 4 har spurt venner og familie om hjelp til å få hverdagen til å gå rundt i år. Andelen er mer enn doblet siden koronakrisen.

SLITER MED ØKONOMIEN: Flere sliter med å få hverdagen til å gå rundt - og ber familie og venner om hjelp. Foto: NTB
SLITER MED ØKONOMIEN: Flere sliter med å få hverdagen til å gå rundt - og ber familie og venner om hjelp. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nær 1 av 4 har spurt venner og familie om hjelp til å få hverdagen til å gå rundt i år. Andelen er mer enn doblet siden koronakrisen, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Frelsesarmeen.

Da samme spørsmål ble stilt i november 2020 svarte 9 prosent det samme. Nå gjelder det hele 23 prosent.

Det er husholdninger med samlet inntekt under 500.000 kroner som har spurt mest om hjelp fra familie, venner og organisasjoner, og som også vil kutte mest i innkjøp av gaver og mat.

- Mange hadde utfordringer også under koronakrisen, da tusenvis ble permittert. Nå ser vi lavere arbeidsledighet, men en historisk høy og bratt kostnadsvekst på blant annet mat, drivstoff og bolig, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen i en pressemelding.

- Undersøkelsen vår viser også at stadig flere av de som har bedt om hjelp fra familie og venner, har gjort det for første gang. 43 prosent svarte ja på dette i 2020 mot 54 prosent i år, sier Smith-Solevåg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.