Flere eldre arbeidstakere vil gi økt sykefravær

Den nye rapporten fra Arbeidstilsynet om framtidas arbeidsliv, Utsikt, spår at flere eldre arbeidstakere blant annet vil kreve bedre tilrettelegging på arbeidsplassene, stadig ny kompetanseheving - og vil gi mer sykefravær.

ELDRE ARBEIDSTAKERE: Hvordan vil det norske arbeidslivet se ut om 10-15 år? Det prøver Arbeidstilsynet å gi noen svar på. De spår blant annet at økningen i eldre arbeidstakere vil føre til mer tilrettelegging, men muligens og økt sykefravær. Illustrasjonsfoto: NTB
ELDRE ARBEIDSTAKERE: Hvordan vil det norske arbeidslivet se ut om 10-15 år? Det prøver Arbeidstilsynet å gi noen svar på. De spår blant annet at økningen i eldre arbeidstakere vil føre til mer tilrettelegging, men muligens og økt sykefravær. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvordan vil arbeidslivet se ut om 10-15 år? Det prøver Arbeidstilsynet å si noe om i sin ferske rapport «Utsikt», der de blant annet sier noe om hvordan en større andel eldre arbeidstakere vil påvirke arbeidslivet.

Generelt vil det være en befolkningsvekst de neste åra, men den relative økningen vil være størst i de eldste aldersgruppene, og i 2030 vil det for første gang være flere personer i alderen 65+ enn under 20, ifølge rapporten. .

«En konsekvens av at andelen i pensjonsalder (65 år og oppover) kontra arbeidsfør alder (20–64 år) øker, er at forsørgerbyrden per person i yrkesaktiv alder vil øke noe»., skriver Arbeidstilsynet, og påpeker at en konsekvens av dette er at flere må stå lengre i arbeid.

Ikke bare innebærer dette at det vil bli behov for flere sysselsatte innen helse og omsorgsyrker, men flere eldre arbeidstakere vil også ha implikasjoner for arbeidshelse og kompetanseutvikling i arbeidslivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer