Nav

Flere får uføretrygd - og flere får avslag

Tallet på uføretrygdede i Norge øker - men det gjør også antallet som får avslag på søknad om uføretrygd.

HVA FÅR DU I UFØRETRYGD? Nedenfor kan du se hva andre får utbetalt i uføretrygd. Og se forskjellen på menn og kvinners uføretrygd. Foto: NTB
HVA FÅR DU I UFØRETRYGD? Nedenfor kan du se hva andre får utbetalt i uføretrygd. Og se forskjellen på menn og kvinners uføretrygd. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ved utgangen av mars 2023 fikk 366 700 personer uføretrygd. Dette er 2 200 flere enn ved utgangen av forrige kvartal, melder Nav i en fersk nyhetsmelding.

De siste åra har andelen uføretrygda i befolkninga vært stabil på om lag 10,5 prosent, ifølge Nav - og slik er det fortsatt, selv om antallet øker.

I takt med at antallet på uføretrygd øker, øker imidlertid også antallet som får avslag, som du kan se nedenfor. Nav stiller mange krav for at en uføresøknad skal bli godkjent - og her forteller Vi.no deg om vanlige årsaker til at uføresøknaden din blir avslått.

De ferske tallene fra Nav viser også at det fortsatt er de godt voksne som utgjør de fleste uføre - selv om økningen unge uføre fremdeles har den sterkeste veksten.

– Andelen uføretrygda øker med alderen, og det er særlig mange kvinner i alderen 45-67 år som får uføretrygd, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Fra tidligere vet vi også at 42 prosent av de som startet uttak av alderspensjon som 67-åring eller seinere, var på uføretrygd i forkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer