Flere i matkø: - Ikke meningen at vi skal erstatte Nav

Pensjonisten Klara (70) er en av de nye gjestene i Frelsesarmeens matkø. Hun får det ikke til å gå rundt med minstepensjon. Men hun oppsøker ikke lenger Nav - for det har blitt for vanskelig.

NAV-STØTTE HOLDER IKKE: Flere oppsøker Frelsesarmeens matutdeling - og de aller fleste av dem får en ytelse fra Nav, som ikke strekker til. Mange er uføretrygdede, endel er minstepensjonister, har sosialhjelp eller er på arbeidsavklaringspenger (AAP). Foto: Frelsesarmeen
NAV-STØTTE HOLDER IKKE: Flere oppsøker Frelsesarmeens matutdeling - og de aller fleste av dem får en ytelse fra Nav, som ikke strekker til. Mange er uføretrygdede, endel er minstepensjonister, har sosialhjelp eller er på arbeidsavklaringspenger (AAP). Foto: Frelsesarmeen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Forskningsinstituttet Fafo har undersøkt hvem som oppsøker matutdelingen til Frelsesarmeen, som i flere år har opplevd en kraftig økning.

Undersøkelsen viser at 84 prosent av gjestene mottar en eller flere stønader fra Nav.

- Fafos tall viser at 41 prosent av matkø-gjestene mottar sosialhjelp og at 32 prosent mottar uføretrygd, forteller assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, Elin Herikstad.

10 prosent er alderspensjonister og 8 prosent mottar arbeidsavklaringspenger (AAP).

Fafo-rapporten avslører blant annet at folk i matkøen og Frelsesarmeens ansatte forteller at Nav har sendt brukerne til matkøen.

- Vi ønsker å være et supplement til Nav, men det er ikke meningen at vi skal erstatte Nav. Vi vil gjerne ha et tettere samarbeid og fungere som en brobygger, men Nav må ikke bruke oss som en hvilepute, sier Herikstad.

For vanskelig å få hjelp fra Nav, synes Klara (70)

En av dem som oppsøker Frelsesarmeens matutdeling jevnlig, er pensjonisten Klara (70).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer