Fattigdom i Norge

- Folk som går på trygd er mer avhengige av veldedighet enn noen gang

Den økonomiske situasjonen gjør at flere og flere har måttet be om hjelp enn tidligere. Aller verst er det for den gruppen som var svakest i utgangspunktet.

TØFFERE TIDER FOR MANGE: Høye priser på strøm, matvarer og usikre boligrenter gjør at flere trenger hjelp. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock
TØFFERE TIDER FOR MANGE: Høye priser på strøm, matvarer og usikre boligrenter gjør at flere trenger hjelp. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge Aftenposten melder Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen om stor pågang fra folk som trenger hjelp.

Janne Olise Raanes, avdelingsdirektør for Avdeling oppvekst og frivillighet i Kirkens Bymisjon i Oslo, sier til avisa at høye priser på strøm, matvarer og usikre boligrenter gjør at stadig flere barnefamilier og aleneforsørgere ber om hjelp.

Personer som har rusproblemer, eldre eller folk med trygd har fått det enda vanskeligere. Ifølge Raanes blir denne gruppen nå fattigere og fattigere fordi trygdene ikke øker i samme takt som prisene.

- Folk som går på trygd, er mer avhengig av veldedighet enn noen gang, sier Raanes.

Og de 50 000 som går på sosialhjelp fordi trygden ikke er nok å til å leve av har ekstremt lite penger nå i julen, ifølge Raanes.

Vi.no har tidligere skrevet om at flere uføretrygdede faller under lavinntektsgrensen, og henger etter i den generelle inntektsutviklingen. Lavinntekt rammer også mange enslige minstepensjonister, AAP-mottakere og andre som har ulike Nav-stønader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer