Eldre diskrimineres på leiemarkedet

- Følte meg som hun gamle, skrøpelige dama

Eldre på leiemarkedet taper konkurransen om boligene og betaler unødvendige gebyrer.

SLITER: Eldre som ikke eier bolig kan oppleve vanskeligheter med både å få leid leilighet, og få banklån. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Eldre som ikke eier bolig kan oppleve vanskeligheter med både å få leid leilighet, og få banklån. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Høye husleier og følelsen av skam er bare noen av problemene eldre på leiemarkedet opplever.

Ti prosent av de mellom 50-79 år leier boligen sin, og Leieboerforeningen sier de har grunn til å tro at det foregår diskriminering i denne gruppen.

Har du tips i denne saken? Ta kontakt med vår journalist!

- Det vi ser er at de i langvarige leieforhold er særlig utsatt for boligspekulanter som ønsker å pusse opp og leie ut til høyere pris, eventuelt å selge med fortjeneste. Vi ser også at eldre blir overkjørt i oppsigelsessaker, sier ansvarlig advokat i Leieboerforeningen, Ragnhild Løseth, til Vi.no.

Betaling av husleien kan også være problematisk.

- En del utleiere ønsker å ta i bruk e-faktura, mens mange eldre foretrekker giro. Da kan de bli belastet med ekstra gebyr. Mange eldre frykter også inkasso, og betaler både ulovlige gebyrer og husleieøkninger, i frykt for å bli kastet ut eller få en inkassosak, forteller Løseth.

- Hun gamle, skrøpelige dama.

En 76-åring som Vi.no har snakket med, sier hun som godt voksen på leiemarkedet opplevde at ingen tok kontakt etter visning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.