Pensjon

«For gammel» for ektefellepensjon

Ektemannen hadde vært for gammel da de giftet seg - dermed fikk ikke enken etter 21 års ekteskap ektefellepensjon.

NEI TIL PENSJON: Mannen var 70 år og hun var 49, da de giftet seg. Det skulle vise seg at mannens alder var for høy da de giftet seg, til at enken fikk ektefellepensjon da han døde. Foto: Shutterstock/NTB
NEI TIL PENSJON: Mannen var 70 år og hun var 49, da de giftet seg. Det skulle vise seg at mannens alder var for høy da de giftet seg, til at enken fikk ektefellepensjon da han døde. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når ektefellen dør, kan du ha krav på økonomisk støtte i form av ektefellepensjon - også kalt etterlattepensjon. Men dette gjelder ikke alle.

Hvordan du kan finne ut av om du kan få ektefellepensjon - og unngå fallgruvene som kan gjøre at du mister retten til ektefellepensjon, kan du lese her:

Én av fallgruvene vi forteller om der, handler om aldersgrensen for giftermål. Og det er nettopp det som rammer kvinnen vi omtaler innledningsvis.

Var 70 år da de giftet seg - og dermed for gammel

Ektefellepensjon er en rettighet noen kan ha i pensjonsordningen fra arbeidsgiver - og som gir en fast, månedlig utbetaling til den etterlatte ektefellen.

Dette er inkludert i offentlig tjenestepensjon og kan være inkludert i pensjonsordninger i det private næringsliv. Det kan være ulike vilkår som gjelder, avhengig av pensjonsavtalen - som vi forteller mer om i denne artikkelen.

I saken vi omtaler innledningsvis, er det snakk om en privat pensjonsavtale som inkluderer en ektefellepensjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer