Penger i julegave?

- For noen ungdommer vil pengegaver være ekstra kjærkomment akkurat i år

Vi skal i snitt bruke 6000 kroner på julegaver; pensjonister skal bruke 8000 kroner - og nest etter klær blir penger den vanligste gaven under norske juletrær denne jula. Men hvor mye penger skal du gi?

PENGER TIL JUL? Pengegaver er på topp fem både på ønskelista og for planlagte julegaver. Foto: Kristin Sørdal
PENGER TIL JUL? Pengegaver er på topp fem både på ønskelista og for planlagte julegaver. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rekordmange 600 000 gruer seg til jul og vanskeligere økonomi vil prege jula for flere, ifølge en undersøkelse fra UNICEF Norge. Nesten fire av ti sier de kunne tenkt seg en jul uten gaver i år, ifølge en undersøkelse fra DNB, og 11 prosent av disse forklarer dette med den økonomiske situasjonen.

- Stadig flere strever med å løse hverdagsøkonomien, og når jula nærmer seg forsterkes disse problemene. I tillegg øker også forventningspresset vi som samfunn skaper, sier Kristin Oudmayer, direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge.

I snitt planlegger vi å bruke 6000 kroner på julegaver i år - og pensjonistene planlegger å bruke 8000 kroner, ifølge en undersøkelse fra Danske Bank.

Pengegaver og gavekort er på topp fem både for planlagte gaver og gaveønsker. Men hva skal vi tenke om penger i gave i år? Og hvilke beløp er det «vanlig» å gi eller bruke på julegaver til barn, barnebarn, nieser, nevøer og venner?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.