Forvirring om nye Nav-trekk: - Dette kan da ikke være lov?

Mange reagerer etter at Nav har endret måten de beregner skattetrekk på AAP og dagpenger: De sier de nå får mindre utbetalt og at det har blitt helt uberegnelig hva de får fra gang til gang. Nav svarer nå at de vil vurdere om justeringer er mulig.

SKATT OG NAV: Mange er forvirret etter at Nav nå beregner skatt på AAP og dagpenger på en annen måte enn tidligere, og sier at de nå ikke vet hva neste utbetaling blir og at de får mindre utbetalt enn før. - Dette her blir jo helt umulig å forholde seg til når økonomien alt er anstrengt fra før, sier leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen. Foto: NTB
SKATT OG NAV: Mange er forvirret etter at Nav nå beregner skatt på AAP og dagpenger på en annen måte enn tidligere, og sier at de nå ikke vet hva neste utbetaling blir og at de får mindre utbetalt enn før. - Dette her blir jo helt umulig å forholde seg til når økonomien alt er anstrengt fra før, sier leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen, har nylig kommet med følgende oppfordring til sine medlemmer:

- Vi oppfordrer alle som mottar AAP eller dagpenger til å endre sitt skattekort fra å bli trukket etter tabell til å få prosenttrekk på skatten sin. Grunnen til denne oppfordringen er hva som står på nav.no, skriver Thoresen, og viser til informasjon som Nav nå har lagt ut på sine nettsider om hvordan de beregner skatt når du har tabelltrekk.

Du kan lese nøyaktig hva Nav skriver, lenger nede i denne artikkelen.

Men enkelt forklart handler saken om at Nav nå har endret måten de beregner skatt på denne typen ytelser på. Dette har ført til at mange opplever at de blir trukket mer i skatt - og dermed får mindre utbetalt enn de har pleid.

I tillegg gjør den nye beregningsmåten at utbetalingene varierer fra gang til gang, som gjør at det blir vanskelig å planlegge for hva man vil få utbetalt:

- At dette blir helt umulig å forholde seg til er klart. AAP-mottakere vet jo ikke hva de har å forholde seg til i inntekt. Den endres hver 14. dag, sier Thoresen til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer