Frykt for forskjellsbehandling av AAP-brukere: Dette er Navs tiltak

Nav Klageinstans har tidligere påpekt at det er risiko for at AAP-brukere blir forskjellsbehandlet basert på hvor i landet de bor. Slik sier Nav at de har tatt tak i problemet.

AAP-BRUKER: Nav har igangsatt flere tiltak for å forhindre at AAP-brukere blir forskjellsbehandlet, ifølge arbeids- og tjenestedirektør Sonja Skinnarland. Foto: NTB
AAP-BRUKER: Nav har igangsatt flere tiltak for å forhindre at AAP-brukere blir forskjellsbehandlet, ifølge arbeids- og tjenestedirektør Sonja Skinnarland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvert år publiserer Nav en årsrapport for året før, der de blant annet ser på hvor godt etaten oppnår målene sine. Årsrapporten for 2022 er foreløpig ikke klar, derimot ble årsrapporten for 2021 publisert i slutten av april i fjor.

Her omtales blant annet noen utfordringer i etaten som Nav Klageinstans har påpekt – og en av dem gjelder mulig forskjellsbehandling av de som mottar arbeids- og avklaringspenger (AAP).

AAP-brukeres bosted kan forårsake forskjellsbehandling

I utgangen av 2022 var det i alt 139 380 personer som mottok arbeids- og avklaringspenger, som utgjør i alt 4 prosent av befolkningen i alderen 18 – 66 år.

I årsrapporten for 2021 nevnes det at Nav Klageinstans i sin gjennomgang av utfordringer knyttet til saksbehandlingsreglene og god forvaltningsskikk, mener det er «risiko for forskjellsbehandling av AAP brukere i Nav-kontorene og i hjelpemiddelsaker avhengig av bosted».

Vi har spurt Nav hva som var Nav Klageinstans' grunnlag for å tro at en slik risiko kunne være til stede, og hvordan de mente bosted var avgjørende?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer