Gjeld

Frykter inkasso-eksplosjon vil ramme minstepensjonister og uføre

- Strømregninga kommer til å velte mange flere over på inkassosiden, tror inkassoselskap. Og det er de lavtlønte, minstepensjonistene og uføre som vil rammes hardest.

RAMMER LAVTLØNTE: Inkassoselskap frykter eksplosjon i inkassosaker når ubetalte strømregninger begynner å sendes til inkasso - og det er lavtlønte som minstepensjonister og uføre som rammes hardest. Foto: NTB
RAMMER LAVTLØNTE: Inkassoselskap frykter eksplosjon i inkassosaker når ubetalte strømregninger begynner å sendes til inkasso - og det er lavtlønte som minstepensjonister og uføre som rammes hardest. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Inkassobransjen har tidligere sagt at de venter en økning av personer med betalingsproblemer som etterdønninger av høye strømpriser.

Nå uttaler Geir Grindland, daglig leder i inkassoselskapet Inkassopartner AS, at han frykter inkassoeksplosjon - og han tror det er lavtlønte som minstepensjonister og uføre som vil rammes hardest:

- Vi må forvente at strømregninger som går til inkasso vil eksplodere med dagens ekstreme strømpriser - sammen med høye bensinpriser og renteøkninger. Nå kjennes strømkrisen i privatøkonomien, sier Grindland til Vi.no, og legger til:

- Dette vil nok ramme de lavtlønte, minstepensjonister og de uføre.

- De lavtlønte sliter mest

Han frykter at priser på det nivået vi ser nå, legger et stort press på en del nordmenn.

- Mange med lavere inntekter, har ikke ekstra penger å bruke, sier Grindland, og legger til:

- Vi ser at det er de lavtlønte som sliter mest - og det er blant annet uføretrygde og minstepensjonistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.