Arveoppgjøret NRK

Fryktet at de skulle krangle om arv

Familien Nordheggen stilte opp i programmet Arveoppgjøret på NRK. - Det er mye følelser knyttet til arv. Det handler jo om død, sier Elizabeth Nordheggen.

VIKTIGE SAMTALER: Frank Nordheggen og søsteren Elizabeth Nordheggen er glade for at familien har fått snakket ut om arv. Her er de sammen med programleder Siri Kristiansen i NRK-programmet Arveoppgjøret. Foto: NRK
VIKTIGE SAMTALER: Frank Nordheggen og søsteren Elizabeth Nordheggen er glade for at familien har fått snakket ut om arv. Her er de sammen med programleder Siri Kristiansen i NRK-programmet Arveoppgjøret. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg hadde overhodet ikke trodd at jeg skulle få tårer i øynene av å prate om det. Men det handler vel om at jeg kjente på følelser og tanker som hadde vært der i lang tid, sier Frank Nordheggen til Vi.no.

Han snakker om samtalen med Siri Kristiansen i Arveoppgjøret på NRK der han snakker arvespørsmålet som er blitt nevnt i familien. Frank er urolig for at arveoppgjøret skal føre til konflikt mellom ham og søsteren. Hadde det vært spøk eller alvor da søsteren sa at hun ville benytte seg av odelsretten til familiegården?

- Det kan ha gnaget meg mer enn jeg trodde. Jeg er veldig glad i søstra mi selv om hun er ei ertekråke. Jeg er veldig knyttet til familien både på morssida og farssida. Vi har et sterkt samhold. Jeg var redd for at det skulle bli konflikter på grunn av noe så idiotisk som penger. Men det er helt utrolig hva penger kan gjøre med folk, sier han til Vi.no.

Ville flytte hjem

- Jeg sa at han ikke kom til å arve noe fordi jeg hadde odelsrett. Det var bare fjas fra min side, men så har han gått og tenkt på det. Han har nok også forsøkt å ta det opp noen ganger uten at jeg har fulgt det opp. For meg så er det selvfølgelig ikke sånn at ett barn arver alt. Det er trist at han har gått og tenkt på det og sett for seg at vi skal bli uvenner, sier Elizabeth Nordheggen til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.