Søke jobb etter 55 år

Godt voksen på jobbjakt? Slik blir du ansatt

Klart du kan få jobb selv om du har bikka 55. Eksperttipsene får du her.

SØK I VEI: Det er litt mer utfordrende for godt voksne å bli ansatt i ny jobb, men på ingen måte umulig. Imidlertid er det et par ting du bør være ekstra nøye med når du søker på stillinger. Foto fra filmen The Intern med Robert De Niro
SØK I VEI: Det er litt mer utfordrende for godt voksne å bli ansatt i ny jobb, men på ingen måte umulig. Imidlertid er det et par ting du bør være ekstra nøye med når du søker på stillinger. Foto fra filmen The Intern med Robert De Niro Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

– Du bør du slutte med å fortelle lange historier om den første delen av din karriere rundt 1980. Snakk heller frem hvilke resultater du har skapt for arbeidsgiver de siste 15 årene, sier karriererådgiver Steinar Algot Hopland ved Hopland & Co.

Det er rådgiverens første tips til godt voksne jobbsøkere i møte med en ny, potensiell arbeidsgiver.

– Dernest bør du nevne hva du har lært de siste ti årene, og hvordan muligheten for å levere varene har økt de siste fem, fortsetter han.

I søknaden

Trikset er helt enkelt å vite hva du skal fremheve av egen kompetanse og styrke – og hva du aldri bør nevne, verken i søknad eller intervju.

Og vet du det, bør du slett ikke gi opp håpet om ansettelse – selv om du har bikka 55 år.

Når du skriver en søknad, er det helt essensielt at du ikke nevner at du har søkt 50 jobber, understreker Hopland.

– Så bør søkeren la være med å illustrere sin kompetanse med arbeidsstykker utført for 30 år siden. De kan gjerne være helt relevante, men du trenger ikke gni din alder inn i ansiktet på dem som leder rekrutteringsprosessen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer