Boliglån for pensjonister

– Godt voksne med lån må ikke nøle med å selge bolig

– Målet om gjeldfri bolig er meningsløst om boligen har en høy verdi, mener megler.

GOD INVESTERING: Kjøp av bolig i eldre alder er en god investering på sikt selv om du må ta opp mer lån, mener ekspertene. Foto: Scanpix.
GOD INVESTERING: Kjøp av bolig i eldre alder er en god investering på sikt selv om du må ta opp mer lån, mener ekspertene. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Eldre er generelt for redd for lån. Har de en bolig til fem millioner og lån på to millioner så er de rike! Da har de jo tre millioner “i banken”, sier Karianne Amlie, eiendomsmegler hos Aktiv, og programleder av Boligjakten på TV3.

Hun understreker at hun ikke mener at godt voksne skal oppsøke lån.

– Jeg mener om de må ha litt lån for å eie noe veldig dyrt, så må de ikke være redd for lån. Det er verdien fratrukket lån som er det viktige, ikke lånet i seg selv, presiserer hun.

Bekymret for arvinger

Flere godt voksne og pensjonister ønsker å selge eneboligen sin for å kjøpe en mindre leilighet. Men det er også mange i 60-åra som ikke er gjeldfri, og dermed er skeptisk til å pådra seg mer lån for kjøp av ny bolig dersom gammel bolig ikke takseres høyt nok.

Mange spør seg hvordan det fungerer når etterlatte en gang skal arve boligen som ikke er nedbetalt.

I de fleste tilfeller er ikke dette noe å bekymre for, mener Martin Molandsveen, eiendomsmegler ved Eiendomsmegler1 Ringerike.

– Sett tilbake i tid har boliginvesteringer stort sett vært gode investeringer på lengre sikt. Man har aldri noen garanti for hvilken vei boligmarkedet vil gå. Men har man et noenlunde langt perspektiv, tre år eller lenger, vil sannsynligheten være god for at boligen stiger i verdi, sier Molandsveen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.