AFP Pensjon

Gunnar tok ikke sjansen på AFP

Gunnar Låstad (67) var sikker på at han ville gi seg i Posten da han fylte 62 år. Men det han opplevde som uklare pensjonsregler, gjorde at han ikke tok sjansen på å gå av.

USIKKER PÅ AFP: Gunnar Låstad jobbet til han var 65 år. Han var lenge usikker på retten til AFP siden han i mange år har hatt inntekt og eierskap til en annen næringsvirksomhet. Foto: Privat
USIKKER PÅ AFP: Gunnar Låstad jobbet til han var 65 år. Han var lenge usikker på retten til AFP siden han i mange år har hatt inntekt og eierskap til en annen næringsvirksomhet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg hadde jo sagt til alle at når jeg ble 62, da var det over og ut med jobbingen i Posten for min del. Men selv om jeg hadde en dyktig pensjonsrådgiver, var det usikkerhet omkring mine rettigheter når det gjaldt Avtalefestet Pensjon – altså AFP, forteller Gunnar Låstad (67).

Det som gjorde avgjørelsen vanskelig, var spørsmålet om «annen næringsvirksomhet». Gunnar Låstad har siden midten av 1970-tallet vært medlem av den musikalske humorgruppen, Salhusvin-skvetten, senere mer kjent som kun «Vinskvetten».

Etter platedebuten i 1988 med «Platå», vokste populariteten med hver utgivelse. Det fjerde albumet, «Rånnyen og Kveitebollen» i 1997 solgte rundt 35.000. Utsolgte show på blant annet Rick’s i Bergen sørget også for gode inntekter til karene.

Vinskvetten var blitt en lønnsom bedrift, som i flere år sørget for solide utbetalinger til de fem medlemmene.

- Så jeg fikk ikke avklart spørsmålet angående mine AFP-rettigheter når det gjaldt hvor mye jeg kunne tjene fra annen næringsvirksomhet, samt spørsmål omkring mitt eierskap til denne virksomheten. Det gjorde at jeg fortsatte å jobbe i Posten til jeg fylte 65 år. Sånn sett valgte jeg det økonomisk trygge, forteller Gunnar Låstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer