Pensjon

Har fått for mye etterlattepensjon: Må betale tilbake 500 000 kr

Opprinnelig var regningen på 734 000 kroner – men enkemannen «slipper» med å betale tilbake drøye 500 000 kroner.

FOR MYE PENSJON: Enkemannen hadde fått for mye etterlattepensjon og fikk krav om tilbakebetaling på 500 000 kroner. Foto: NTB
FOR MYE PENSJON: Enkemannen hadde fått for mye etterlattepensjon og fikk krav om tilbakebetaling på 500 000 kroner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du etterlattepensjon som en del av tjenestepensjonen din? Har du offentlig tjenestepensjon, er ektefellepensjon/etterlattepensjon en del av pensjonsavtalen – mens det er de færreste i privat sektor som har det - der er det vanligere med gruppelivsavtaler som gir engangsutbetalinger ved død.

74-årige «Harald», som vi her skal fortelle om, har hatt utbetalinger fra etterlattepensjon etter sin kone fra han var 50 år, i 1998.

20 år seinere, i 2018, får han beskjed om at han har fått for mye utbetalt – og at dette har pågått i veldig mange år. I løpet av kort tid får Harald flere brev med tilbakebetalingskrav fra pensjonsselskapet.

Det totale, opprinnelige kravet settes til 733 815 kroner – men som du kan lese lenger ned i artikkelen så modererer pensjonsselskapet etterhvert kravet til 557 213 kroner.

For Harald vil det å måtte betale tilbake en så stor sum ha stor innvirkning på hverdagen. Fordi det har gått over så lang tid, har han innrettet seg etter inntekten. Pengene er brukt opp. Og som han sier til Trygderetten når saken er oppe til behandling:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.