Hilde (54) solgte huset selv

Hilde og ektemannen stolte på magefølelsen da de skulle selge huset. De droppet megler og fikk tilslutt prisen de ville ha for boligen.

TOK LENGER TID: Hilde Svae og mannen brukte lang tid på å selge boligen fordi de ville selge til rett person. Foto: Foto: Rune Waaler
TOK LENGER TID: Hilde Svae og mannen brukte lang tid på å selge boligen fordi de ville selge til rett person. Foto: Foto: Rune Waaler Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi var ikke fornøyde med meglerne vi hadde valgt så vi valgte å gjøre det selv. Det var et stort hus vi skulle selge. Det tok litt tid, men riktig kjøper kom tilslutt, forteller Hilde Svae (54) til Vi.no.

Eneboligen hun og mannen solgte i 2021 var på 300 kvadratmeter og lå på Vindingstad på Gjøvik. Boligen hadde Mjøsutsikt og kort vei til skole.

Svae forteller at meglere mente boligen burde ha en prisantydning på 5 millioner. Det var ikke Svae og ektemannen enige i. De mente den, i henhold til tilstandsrapporten, var verdt rundt 6,5- 7 millioner.

Å bruke eiendomsmegler koster mellom 70 000 til 80 000 kroner. De siste årene har det kommet en rekke tjenester som tilbyr ulik grad av bistand til boligsalg. Prisen på de ulike pakkeløsningene er lavere enn om du skulle bruke megler, men lønner det seg å selge boligen selv? Her kan du lese mer om hva du bør vite: LENKE

Styrt av følelser og økonomi

Paret hadde bodd i huset i 20 år. De hadde sterke følelser for stedet. Da de valgte å selge selv valgte de samtidig å bruke lengre tid for å finne den rette kjøperen. Svae forteller at det var viktig å selge boligen til noen de likte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.