Nav

Hva skjer med utbetalingene i påska og i mai?

Både påska og mai måned preger kalenderen med sine mange røde dager. Men hvordan påvirker årets røde dager når utbetalingen fra Nav kommer på konto?

NAV-DATOER: Årets påske er tidlig i april og får lite å si for utbetalingene fra Nav. Derimot vil mai-pengene komme tidligere. Foto: NTB
NAV-DATOER: Årets påske er tidlig i april og får lite å si for utbetalingene fra Nav. Derimot vil mai-pengene komme tidligere. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Røde dager i kalenderen kan skyve på Navs i utgangspunktets faste utbetalingsdatoer, og i fjor kom Nav-stønadene for april før påske som følge av helligdagene. Også før jul betaler Nav årlig ut de månedlige stønadene 12. desember, og ikke den 20. i måneden, som er fast dato for mange utbetalinger ellers i året.

I 2023 der det derimot kun de røde dagene i mai som påvirker når pengene fra Nav kommer på konto. Samtidig kan flere forvente høyere satser fra og med mai.

Meldekort i påska?

Som kjent er det noen stønader som avhenger av at du sender inn meldekort, for utbetaling: Dagpenger, tiltakspenger, arbeidsavklaringspenger, overgangsstønad og friskmelding til arbeidsformidling.

Nav påpeker på sine nettsider at det ikke er endringer i datoer for innsending av elektroniske meldekort for påsken 2023. Du skal altså sende inn meldekort som normalt - og huske å sende meldekortet i tide også i april, som i resten av året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer