Boligpriser 2022

Hvordan er prisutviklingen på eldre eneboliger?

Boligprisene er på vei nedover, og vi nærmer oss et mer normalt prisnivå på linje med før pandemien, ifølge Eiendom Norge og DNB Eiendom. Men hva med eldre eneboliger, hvordan klarer de seg i dagens boligmarked?

SELGE ENEBOLIG: Boligprisene faller, men hva med eneboligene? Og haster det å selge nå hvis du ønsker å bytte til leilighet? Foto: NTB
SELGE ENEBOLIG: Boligprisene faller, men hva med eneboligene? Og haster det å selge nå hvis du ønsker å bytte til leilighet? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene sank med 1,9 prosent i oktober, som er en litt lavere nedgang enn i september. Fortsatt er boligprisene 4,7 prosent høyere enn for et år siden, skriver DNB Eiendom i en pressemelding.

- Vi ser nå at renteeffekten slår inn for fullt i boligmarkedet, og at prisene fortsatte videre ned i oktober er som helt som forventet, sier Renate Sørestrand-Hansen i DNB Eiendom.

Men hva med prisutviklingen på eldre eneboliger? Og bør du selge nå om du vurderer å bytte fra enebolig til leilighet?

Prisoppgang på eldre eneboliger

Daglig leder i DNB Eiendom, Lars Espen Storebø, sier til Vi.no at de ser en nedgang i boligmarkedet generelt, men at de ikke merker noen stor endring på ulike objekter.

Deres tall for eneboliger bygd før 1990 på landsbasis viser at disse det siste halvåret har hatt en snittpris på 4,6 millioner kroner og en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 28 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer