Barnebidrag

Hvordan sjekke om man betaler for mye i barnebidrag?

Mannen synes satsen han betaler i barnebidrag for ett barn er for høy, men er det tilfellet? Slik sjekker du om du betaler riktig sats.

BETALER JEG FOR MYE I BARNEBIDRAG? Se hva som spiller inn på hvor mye du betaler i bidrag. Illustrasjonsfoto: NTB
BETALER JEG FOR MYE I BARNEBIDRAG? Se hva som spiller inn på hvor mye du betaler i bidrag. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg har en årsinntekt på cirka 650 000 og må betale 5500 kroner i barnebidrag, har ikke kontakt med barnet eller barnets mor og har ikke hatt det. Hun tjener cirka 450 000 i årsinntekt. Lurte på om det er normalt å ha så høy sats på et enkelt barn? Og hvis ikke, hvordan går man frem ettersom Nav ikke godtar en vanlig klage?

Dette skriver mannen til Advokatforeningens tjeneste, Advokatenhjelperdeg, der advokat Cathrine Rieber-Mohn gir råd om hva man bør gjøre dersom man er i tvil om størrelsen på barnebidraget er riktig.

Du kan selv foreta en beregning av barnebidrag

- Man trenger noe mer opplysninger enn de du gir for å beregne korrekt barnebidrag, men det fremstår som forholdsvis normalt ut fra opplysningene du gir, svarer advokaten på spørsmålet om det konkrete beløpet.

Advokaten påpeker videre at man selv kan foreta en beregning av bidrag, ved bruk av Navs bidragskalkulator.

- Dersom du mener det er feil i beregningen Nav har gjort, har du rett til å klage, eller rett til å kreve ny fastsettelse av bidraget, sier Rieber-Mohn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer