Slik handler du trygt på nettet:

- Ikke betal med vanlig bankkort på nett

Her er de beste tipsene til trygg netthandel.

Nordmenn handler mye på nett. Et av rådene for trygg netthandel, er å ikke bruke debetkort, men kredittkort.
Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
Nordmenn handler mye på nett. Et av rådene for trygg netthandel, er å ikke bruke debetkort, men kredittkort. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi kan handle nesten alt vi kan ønske oss på nett, fra det mest primære vi finner i dagligvarebutikken til varer fra utlandet. Alt du trenger er et kredittkort.

En gyllen regel ved netthandel er at du ikke skal betale med vanlig bankkort, såkalt debetkort. Det er fordi betaling med debetkort utføres der og da, og du stiller svakt med å få tilbake penger om det oppstår problemer i ettertid. Bruker du kredittkort har du kredittkortselskapet på din side, i mange tilfeller kan de stanse overføringen om du får problemer og kontakter dem raskt nok.

Digital lommebok

Handler du mye på nett kan det være smart å ha et separat kredittkort for netthandelen din. Følg jevnlig med på transaksjonene på kortet. Oppdager du noe som ikke stemmer kan du be om at kortet sperres.

Vipps er også mye brukt. Det fungerer som en digital lommebok som du kan knytte opp mot flere betalingskilder og velge hvor pengene skal gå fra ved hvert enkelt kjøp. Velger du kredittkortet som betalingskilde i Vipps, har du samme rettigheter som ved direktebruk av kredittkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer