- Ikke uvanlig at pensjonister svindles for hele pensjonen

Mange føler skam over å ha blitt lurt og vegrer seg for å fortelle det til familie - men det er veldig dumt, advarer Jussbuss.

SVINDEL: Svindlerne blir mer og mer troverdige og det er lettere å gå på svindel. Eldre og personer med lavere digital kompetanse er mer utsatt, ifølge rettshjelptjenesten Jussbuss. Foto: NTB
SVINDEL: Svindlerne blir mer og mer troverdige og det er lettere å gå på svindel. Eldre og personer med lavere digital kompetanse er mer utsatt, ifølge rettshjelptjenesten Jussbuss. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jussbuss er en tjeneste som yter gratis rettshjelp i enkeltsaker, drevet av jusstudenter. De mottar jevnlig henvendelser om svindel og ID-tyveri, både hendelser som nylig er oppstått og saker der svindelen har fått pågå så langt at det er snakk om gjeldsforhandlinger.

Dalin Malek, saksbehandler i Jussbuss, som jobber spesielt med gjeldssaker, forteller til Vi.no at de erfarer at det i hovedsak er mennesker med lavere digital kompetanse som svindles, derunder eldre, samt mennesker som ikke behersker norsk så godt.

- Samtidig blir svindlerne mer og mer profesjonelle og troverdige. Da er det lettere å bite på svindelen, vi ser der at mennesker fra alle samfunnsgrupper kan bli svindlet. Dette gjelder især når nyere svindelmetoder utvikles som blir stadig mer troverdig, sier hun.

Det er en jevn strøm av svindel i omløp, bare i i løpet av de siste ukene har Nav advart om svindel - og også flere banker, blant annet Sparebank1, har advart om en ny type svindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.