
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Prisene øker, mange sliter så mye med å få endene til å møtes at de må oppsøke matutleveringen til frivillige organisasjoner – og kjøpekraften til pensjonistene sank mer enn for arbeidstakere i 2022.
Inkassorådgiver Geir Grindland i rådgivnings- og regnskapsselskapet Remake, sier til Vi.no at inkassogjeld kan være en alvorlig økonomisk byrde for mange mennesker.
– Dessverre er det også et økende problem blant pensjonister. Mange pensjonister er inne i en vanskelig tid med flere faktorer som har skylden for at mange pensjonister havner i inkassofella, blant annet skyhøye strømregninger og høye matvarepriser, sier Grindland.
Og her som ellers er det de som har minst, som rammes mest:
– Den mest sårbare gruppen som får inkassokrav er minstepensjonister, de har som regel liten eller ingen buffer, som gjør dem sårbare, sier han.
Sparepengene er borte
Ferske tall fra SSB viser at vi sparer mindre og bruker mer av oppsparte midler – som bekymrer inkassoselskapene. Og også her peker Grindland på pensjonistene:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger