Gjeld

– Inkassogjeld er et økende problem for pensjonister

Inkassogjeld kan være en alvorlig økonomisk byrde for mange pensjonister, sier inkassorådgiver.

DÅRLIG RÅD: - Den mest sårbare gruppen som får inkassokrav er minstepensjonister, de har som regel liten eller ingen buffer, som gjør dem sårbare, sier inkassorådgiver Geir Grindland. Foto: NTB

DÅRLIG RÅD: - Den mest sårbare gruppen som får inkassokrav er minstepensjonister, de har som regel liten eller ingen buffer, som gjør dem sårbare, sier inkassorådgiver Geir Grindland. Foto: NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Prisene øker, mange sliter så mye med å få endene til å møtes at de må oppsøke matutleveringen til frivillige organisasjoner – og kjøpekraften til pensjonistene sank mer enn for arbeidstakere i 2022.

Inkassorådgiver Geir Grindland i rådgivnings- og regnskapsselskapet Remake, sier til Vi.no at inkassogjeld kan være en alvorlig økonomisk byrde for mange mennesker.

– Dessverre er det også et økende problem blant pensjonister. Mange pensjonister er inne i en vanskelig tid med flere faktorer som har skylden for at mange pensjonister havner i inkassofella, blant annet skyhøye strømregninger og høye matvarepriser, sier Grindland.

Og her som ellers er det de som har minst, som rammes mest:

– Den mest sårbare gruppen som får inkassokrav er minstepensjonister, de har som regel liten eller ingen buffer, som gjør dem sårbare, sier han.

Sparepengene er borte

Ferske tall fra SSB viser at vi sparer mindre og bruker mer av oppsparte midler – som bekymrer inkassoselskapene. Og også her peker Grindland på pensjonistene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.