Hvordan sikre seg mot innbrudd?

Innbruddstyvene har fått et nytt favorittbytte

Politiet anbefaler deg å smøre inn det kjæreste du eier med et spesielt stoff.

STJÅLET FRA ELDRE: Disse verdisakene skal ha blitt stjålet fra eldre. 11 rumenere ble nylig dømt etter et tyveriraid på Østlandet. Foto: Politiet.
STJÅLET FRA ELDRE: Disse verdisakene skal ha blitt stjålet fra eldre. 11 rumenere ble nylig dømt etter et tyveriraid på Østlandet. Foto: Politiet. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Både i påsken, og til sommeren kommer mange av oss til å forlate hus og hjem forsvarsløst, noe som kan få lokale- og/eller profesjonelle kriminelle til å få store øyne.

Hva slags hus ser tyvene etter? Og hva vil de ha når de har kommet seg inn i huset? Politiet kan røpe at det ikke lenger er tv og høyttalere som er hovedprioritet.

Se full oversikt over hva du bør ha ordnet før du drar nederst i saken.

Les også: Slik sjekker du om nettbutikken er seriøs

To ulike typer tyver

Politistasjonssjef på Lillehammer, Terje Krogstad, mener det finnes ulike grupperinger av innbruddstyver.

- De lokale gjengangerne begår oftere innbrudd spontant hvor de ser muligheten uten særlig planlegging i forkant, mens de profesjonelle legger mer vekt på planlegging og forberedelser, sier han.

Selv om det er en kraftig nedgang i antall innbrudd i Norge, mener han at det er lurt å forebygge. Det er alltid noen som ser etter lett omsettelige varer for å gjøre seg noen lettjente penger.

- Politiet har tidligere blitt varslet om at det er oppdaget tape-biter på dørene eller gjenstander som er flyttet på og satt foran inngangsdøren til bolighus. Dette kan være en form for kartlegging for å se om folk er hjemme. Det er slike ting man kan være litt obs på i tilfelle innbruddstyvene har fokus på huset ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.