Starte egen bedrift

Iris (52) startet egen bedrift: - Vi hadde ikke sett for oss at dette skulle bli så stort

Det begynte med litt eksperimentering i kjelleren. I høysesongen produserer Iris (52) og sjokoladefabrikken hennes flere hundre tusen sjokoladebiter i måneden.

ELSKER JOBBEN: – Jeg er takknemlig for hver en dag jeg får holde på med dette, sier Iris. Hun er 52 år, yngst i søskenflokken og vet at livet ikke varer evig.– Jeg har mistet både foreldrene mine og flere i søskenflokken. En får nyte hver en dag en har i livet. Foto: Hege Landrø Johnsen
ELSKER JOBBEN: – Jeg er takknemlig for hver en dag jeg får holde på med dette, sier Iris. Hun er 52 år, yngst i søskenflokken og vet at livet ikke varer evig.– Jeg har mistet både foreldrene mine og flere i søskenflokken. En får nyte hver en dag en har i livet. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Iris Martinsen Aune (52) sin reise, fra oppveksten på en liten gård i Lofoten, til å nå opp på seierspallen under International Chocolate Awards, er både innholdsrik og spennende. Historien inneholder mellom annet møtet med en trøndersk odelsgutt, aktiv instruktør-bakgrunn fra Sats i Oslo, og en ukuelig energi. Selv kaller hun det noe med bokstaver.

– Jeg er aldri blitt diagnostisert. Men sønnen min har ADHD, og under hans utredning ble vi gjort oppmerksomme på at dette var arvelig. Vi ble spurt om noen i slekta hadde det samme. Jeg analyserte alle søsken, men kom senere i prosessen fram til at kanskje var det jeg som lå nærmest, smiler hun.

I dag ser Iris at den mulige diagnosen har mange fordeler også. Som pågangsmot, kreativitet og mye energi.Hun vokste opp med åtte eldre søsken i den vesle bygda Ostad. Familien bodde på en liten gård med noen få sauer, høner og ei ku. Moren tilbrakte store deler av døgnet på kjøkkenet, herunder baking på natta, faren hadde en malerforretning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.