Senior i arbeidslivet:

«Jeg har aldri vært så god som nå»

Hun nektet å cruise inn til pensjon, som en teknologisk dinosaur i Aftenposten. Snart gir journalist Mette Bugge (68) ut bok om tilværelsen som senior.

Mette Bugge har dekket tolv OL. Da hun fikk påvist kreft med spredning, ga jobben en ekstra motivasjon til å bli frisk. Hun skulle jo dekke OL i Rio året etter. Foto: Tore Shetelig
Mette Bugge har dekket tolv OL. Da hun fikk påvist kreft med spredning, ga jobben en ekstra motivasjon til å bli frisk. Hun skulle jo dekke OL i Rio året etter. Foto: Tore Shetelig Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hun ville ikke være en sånn gammel kjerring som gjemte seg bort i et hjørne. Det ville ikke ha vært noe morsomt. Så i 2014 bare satte hun i gang med å lære seg masse nytt på datamaskinen og telefonen.

– Jeg skjønte at jeg var blitt digital da jeg glemte å løpe ut til postkassa for å sjekke papiravisa, sier Mette Bugge.

I 42 år har hun jobbet i Aftenpostens sportsredaksjon. Og det er slett ikke slutt med det: Når Mette når pensjonsalderen på 70 i Aftenposten, fortsetter hun i samme avis som frilanser.

- Må levere og prestere

– Hvis du skal være i gamet i min alder, må du levere og prestere. Kan ikke bare cruise inn på gammel moro. Du må sette krav til deg selv. Teknologi er ikke noe annet enn broderi og fotografi. Du må bare ta deg bryet med å lære nye ting, sier hun.

Mette sier at noen setter seg ned i et hjørne, etter å ha vært på arbeidsplassen i 40 år, og sier at nå kan jaggu ungdommen overta, fordi det er så mye nytt å forholde seg til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.