Ukjent arving

Kaféverten Styrk etterlot seg 15 millioner

Hvert år går millionbeløp til staten fordi det ikke finnes arvinger etter at en person er død. Skulle dette også skje med arven etter Styrk?

POPULÆR MANN: Styrk Vangen Lirhus drev kafé i sentrum av Voss. Alle kjente ham og han blir beskrevet som et godt menneske. Foto: Privat / NRK
POPULÆR MANN: Styrk Vangen Lirhus drev kafé i sentrum av Voss. Alle kjente ham og han blir beskrevet som et godt menneske. Foto: Privat / NRK Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da han var 80 år fikk Styrk Vangen Lirhus slag utenfor kafeen og butikken sin i Voss sentrum. Han mistet taleevnen og kunne bruke over et døgn på å gjøre seg forstått.

Da han døde i 2018 fantes det ingen arvinger, men Styrk etterlot seg penger. Mye penger: 15 millioner kroner. Var det virkelig ingen som skulle arve ham?

Hvert år dør det mennesker i Norge som tilsynelatende ikke har arvinger. I NRK-programmet Ukjent arving jakter Tarjei Strøm ukjente arvinger. I episoden «Kafévertens formue» er det mange steiner som må snus. Via Styrks slektstre skal reisen ende i USA.

Populær mann

Folk som kjente Styrk beskriver ham som en mann som var god å prate med, sta og bestemt, men samtidig lyttende. Han var veldig sosial og interessert i det som skjedde.

Kafeen, Vangen kafé, og butikken han var driver av, var en sosial institusjon på Voss og selv om han var sjefen, var det han som vasket kafeen hver kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer