Øke husleie

Kan huseier øke leien to ganger på ett år?

Se hva reglene sier om økning av leiepriser om du leier bolig.

INDEKSREGULERING: Utleier av boligen kan gjennomføre en indeksregulering av husleie. Les mer om hvor ofte dette kan gjøres i artikkelen. Foto: NTB
INDEKSREGULERING: Utleier av boligen kan gjennomføre en indeksregulering av husleie. Les mer om hvor ofte dette kan gjøres i artikkelen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nærmere 1 million nordmenn bor i en leid bolig. Det utgjør en fjerdedel av alle norske husholdninger.

Det er lov om husleieavtaler, også kalt husleieloven, som regulerer hva som er tillatt med tanke på utleie av bolig - også med tanke på justering av leieprisen. Altså er det ikke fritt frem for huseier å øke leien i tide og utide.

Regulering av husleie en gang i året

En leietaker lurer på nettopp dette med justering av husleien, og spør Advokaten hjelper deg om følgende:

- Etter huslovparagrafen 4.2 b kan man bare øke leien en gang i året. Leien vår økte i juli til 21 878. I september har de økt igjen, men skriver at dette gjelder økningen for juli, men har gitt oss ny pris på 22 426. Er dette lov?

I sitt svar skriver advokat Ida Helene Braastad Balke at det normalt kun er anledning til regulering av husleie en gang per år.

- Regler om justering finnes i husleielovens bestemmelser, sier advokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer