Ufør

Kan man ha krav på uførepensjon fra tidligere arbeidsgivere?

Fripoliser fra eldre arbeidsforhold kan i beste fall gi deg økt uførepensjon.

UFØREPENSJON: Du kan i tillegg til uføretrygd få uførepensjon fra tidligere arbeidsgivere. Foto: NTB
UFØREPENSJON: Du kan i tillegg til uføretrygd få uførepensjon fra tidligere arbeidsgivere. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du jobbet hos flere private arbeidsgivere gjennom livet? Når du slutter i en bedrift får du en fripolise, som ifølge Finansportalen er et bevis for en opptjent pensjonsrettighet fra en ytelsespensjonsordning. En slik fripolise kan inneholde en uføredekning - men denne utbetales ikke automatisk:

Har du blitt ufør, gjelder det å sjekke med tidligere pensjonsleverandører - som eventuelt kan sikre deg en høyere uførepensjon, ifølge Erik Råd Herlofsen, advokat og Vi over 60-ekspert.

Ekstra utbetalinger fra tidligere arbeidsgivere

Du får fripolise når du slutter i en bedrift, eller når arbeidsgiver avvikler eller endrer ordningen. Og det er slike fripoliser som kan gi deg en ekstra uføredekning.

Dette har en Vi over 60-leser blitt gjort oppmerksom på, og spør om råd til advokaten:

«Jeg er 62 år og har dessverre etter lang tids sykdom blitt uføretrygdet. Jeg har 35 års yrkesbakgrunn fra privat sektor og har hatt flere ulike arbeidsgivere opp gjennom åra. Jeg mottar i dag både uføretrygd fra Nav og uførepensjon fra min siste arbeidsgiver. Da jeg nylig var i et familieselskap, ble jeg spurt om jeg hadde sjekket om jeg har eldre fripoliser med uføredekning fra tidligere arbeidsgivere. Dette kan visstnok gi meg rett til en tilleggskompensasjon. Er dette riktig og vil ikke slike ytelser komme automatisk?» spør leseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.