Tjenestepensjon

Kan miste mulighet for tidlig pensjon

Regjeringen har nedsatt en ekstern arbeidsgruppe som skal vurdere ordningen med særaldersgrenser og se på behovet for denne tidligpensjonsalderen fremover - og vurdere muligheter for at flere står i jobb lenger. Nye regler kan ramme rundt 250 000 norske arbeidstakere.

PENSJON: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier hun er glad at arbeidet med en gjennomgang og vurdering av særaldersgrensene nå er i gang. Foto: NTB/Shutterstock
PENSJON: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier hun er glad at arbeidet med en gjennomgang og vurdering av særaldersgrensene nå er i gang. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Særaldersgrenser er noe vi finner i yrker tilknyttet offentlig tjenestepensjon og der det stilles særlige krav til fysiske og psykiske egenskaper. Eksempler er helsefagarbeidere, sykepleiere, vernepleiere, renholdere, brann- og politifolk, som alle kan gå av med pensjon tidligere enn andre.

De lavere aldersgrensene kan være 65, 63 og 60 år. Den alminnelige aldersgrensen er på 70 år. De som har såkalt særaldersgrense kan gå av med full pensjon tidligere enn andre yrkesgrupper.

Nå har regjeringen satt ned en ekstern arbeidsgruppe som skal vurdere ordningen med særaldersgrenser.

– I løpet av de siste tiårene er det flere ganger blitt pekt på at det bør gjøres en gjennomgang og vurdering av særaldersgrensene. Jeg er glad det viktige arbeidet nå er startet opp, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen i en pressemelding.

Gruppen har frist til 1. juni i år med å levere rapporten. Ifølge Fagbladet er det rundt 250 000 arbeidstakere som har særaldersgrense i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.