Statsbudsjettet 2022

- Kan potensielt ramme pensjonister

Økning i eiendomsskatten er en av de foreslåtte endringene i statsbudsjettet for 2022 som kan få konsekvenser for pensjonister.

STATSBUDSJETT 2022: Pensjonister som sitter på store boligverdier som følge av lite gjeld og økte boligpriser, men som ikke nødvendigvis har høy inntekt, kan bli rammet av endringene i verdsettingen av eiendom som er foreslått i statsbudsjettet for 2022. Foto: DNB/Stig B. Fiksdal
STATSBUDSJETT 2022: Pensjonister som sitter på store boligverdier som følge av lite gjeld og økte boligpriser, men som ikke nødvendigvis har høy inntekt, kan bli rammet av endringene i verdsettingen av eiendom som er foreslått i statsbudsjettet for 2022. Foto: DNB/Stig B. Fiksdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Som alltid tar man med den ene hånda og gir med den andre i et statsbudsjett, uttaler forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til Vi.no om forslaget til statsbudsjett for 2022.

Hun legger til at det som forventet ikke ble de store skattelettelsene i budsjettet.

- De fleste får om lag 1000 kroner i lavere skatt, mens de med lavere inntekter får noe mer. Verdt å merke seg at for de formuende er bunnfradraget satt opp fra 1,5 million til 1,6 slik at flere med lavere formue ikke betaler formuesskatt, forklarer forbrukerøkonomen.

Men hun frykter at forslaget om å øke verdsettingen av eiendom - som igjen vil gi økt formuesskatt, er noe som kan ramme pensjonistene:

- Høye boligverdier får økt formuesskatt, som går fra 25 til 50 prosent, for boliger til en boligverdi over 15 millioner. Dette kan potensielt ramme pensjonister som sitter på store boligverdier, som følge av lite gjeld og økte boligpriser, men som ikke nødvendigvis har høy inntekt, kommenterer Sandmæl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer