Diskriminering av eldre arbeidstakere

Kvinne (55) ble diskrimert i ansettelses-prosess

Diskrimineringsnemnda mener arbeidsgiveren har diskriminert den godt kvalifiserte kvinnen (55) da de innstilte henne som nummer tre til jobben. Dermed er hun tilkjent oppreisning på et femsifret beløp.

DISKRIMINERING I ARBEIDSLIVET: Det er forbud mot diskriminering på grunn av alder ved ansettelser til en ny jobb. I dette konkrete tilfellet var det en godt kvalifisert kvinne på 55 år som ikke ble innstilt til jobben. Illustrasjonsfoto: NTB
DISKRIMINERING I ARBEIDSLIVET: Det er forbud mot diskriminering på grunn av alder ved ansettelser til en ny jobb. I dette konkrete tilfellet var det en godt kvalifisert kvinne på 55 år som ikke ble innstilt til jobben. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Arbeidsmiljøloven sier i klartekst at det er forbudt for arbeidsgiver å diskriminere en arbeidstaker. Dette betyr at diskriminering basert på politisk syn, medlemskap i arbeidstakerorganisasjon eller alder ikke er lov.

Mener man at han har blitt diskriminert kan man klage arbeidsgiver inn for Diskrimineringsnemnda - som i dette tilfellet, der en kvinne på 55 år ble innstilt som nummer tre til en utlyst stilling.

Kvinnen fikk ikke jobben - men ble tildelt oppreisning på 45 000 kroner.

Grunn til å tro at alder var avgjørende

I dette konkrete tilfellet har kvinnen som mente å være den best kvalifiserte til jobben, klaget inn saken til Diskrimineringsnemdnda og fått medhold.

Diskrimineringsnemnda skriver i sitt vedtak at arbeidsgiveren, som ironisk nok var Arbeidstilsynet, diskriminerte kvinnen på grunn av alder i forbindelse med innstilling til og tilsetting i stillingen som inspektør.

«Nemnda mener det er konkrete holdepunkter for - og dermed «grunn til å tro» - at det var alderen som var den avgjørende årsaken til at kvinnen ble innstilt såpass lavt, og følgelig ikke fikk stillingen. Nemnda mener videre at Arbeidstilsynet ikke har klart å sannsynliggjøre at kvinnens alder ikke var avgjørende for denne beslutningen», skriver de i vedtaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.