Lån, gave eller forskudd på arv?

Låner penger til barna - får selv økonomiske problemer

- Vi vet at foreldre er villige til å strekke seg langt for barna sine. Men ikke sett deg selv i en økonomisk krise fordi du har hjulpet et familiemedlem.

ADVARER: Foreldre og besteforeldre strekker seg langt for å hjelpe barn eller familie som er i en økonomisk knipe - men forbrukerøkonom Thea Steen i Danske Bank advarer: - Det er viktig at du ikke setter deg selv i en økonomisk krise fordi du skal hjelpe for eksempel barna. Foto: Daniel Tengs/Tengsphoto
ADVARER: Foreldre og besteforeldre strekker seg langt for å hjelpe barn eller familie som er i en økonomisk knipe - men forbrukerøkonom Thea Steen i Danske Bank advarer: - Det er viktig at du ikke setter deg selv i en økonomisk krise fordi du skal hjelpe for eksempel barna. Foto: Daniel Tengs/Tengsphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Selv om mange sier de har fått bedre råd gjennom pandemien, og mye på grunn av at de ikke har brukt så mye penger på reiser som de vanligvis gjør, gjelder dette absolutt ikke alle:

Ifølge en undersøkelse gjort av YouGov for Danske Bank, sier nesten 1 av 5 over 50 år at de har fått dårligere eller mye dårligere råd.

Grunnen endel oppgir for dette, er at de må hjelpe familiemedlemmer. Dette gjelder både aldersgruppen 50-59 - og i større grad de over 60 år.

I tillegg viser undersøkelser fra Danske Bank at nesten halvparten av studentene har måttet låne penger av foreldrene fordi de selv var blakke.

- Det er en god gjerning å hjelpe andre familiemedlemmer som har økonomiske problemer eller trenger økonomisk bistand. Det er derimot viktig at du ikke setter deg selv i en økonomisk krise fordi du skal hjelpe for eksempel barna, advarer Thea Olsen, forbrukerøkonom i Danske Bank.

Hun sier det er flere viktige ting å være klar over når du som foreldre låner bort penger til barna dine, blant annet å avklare om utlånet er i form av et lån, en gave eller arv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.