Lån og gjeld

Lars (55) har milliongjeld: Overlever på penger fra mamma

Bilinteressen har ført Lars opp i milliongjeld - og han skylder nå over 1 million kroner. Pengehjelp fra hans 80-årige mor er det som holder gjeldsordning og lønnstrekk på avstand.

LÅN OG GJELD: Lars har tatt opp kreditt- og forbrukslån for å finansiere bilinteressen - og skylder nå over 1 million kroner. I tillegg går han 14 000 kroner i minus hver måned. Han holder gjeldsordning og lønnstrekk på avstand med pengehjelp fra sin pensjonerte mamma på over 80 år. Video: Lyxfellan/Viaplay Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lars elsker biler - og spesielt amerikanske biler. Per i dag har han ti kjøretøy som er registrert i sitt navn og han anslår selv at han har eid mellom 40 og 50 biler. Og det har kostet ham dyrt:

I løpet av det siste tiåret har han tatt opp flere kreditt- og forbrukslån for å kjøpe biler. Og 100 000 kroner her og 150 000 kroner der har summert seg opp til en total på drøyt 1 millioner kroner som han nå skylder ulike kreditorer. I tillegg går han 14 000 kroner i minus hver måned, bare i levekostnader - som kommer i tillegg til det han skylder i lån.

Nå overlever han fra måned til måned på penger han får fra sin 80-årige mamma, som altså bruker av pensjonen sin til å hjelpe Lars økonomisk.

- Det er en skam hver gang, sier Lars selv om hvordan det føles å måtte be mamma om penger i en alder av 55 år, i TV-programmet Lyxfellan som du kan se på Viaplay.

- Snart orker jeg ikke mer

Lyxfellan er den svenske versjonen av det norske programmet Luksusfellen. Der får vi høre historien om Lars fra Kopparberg i Sverige. Han ukependler og bor i en campingvogn ved Stockholm i ukedagene. Og hans store interesse er å kjøpe gamle bilvrak som han renoverer. Og det er det som har ført ham inn i økonomisk uføre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.