Eldre ledere i arbeidslivet

-Ledere i 60-årene kan bli fulle av seg selv

Selvinnsikt øker ikke alltid med årene, mener rådgiver.

FOR MYE AV DET GODE?: – Det er måten vi som 60-åringer opptrer på som ofte står i veien for at vi får nye muligheter, mener rådgiver. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
FOR MYE AV DET GODE?: – Det er måten vi som 60-åringer opptrer på som ofte står i veien for at vi får nye muligheter, mener rådgiver. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Mange av oss tar mye plass, blir fulle av oss selv, og ser ikke alltid at det er “time to move on”.

Jens Petter Heyerdahl, rådgiver og tidligere administrerende direktør i ISCO Group, snakker om 60-åringene som han mener ofte blir stående litt fast i jobben sin ved siste del av karrieren. De er veletablerte seniorene, mange av dem ledere som dominerer på arbeidsplassen, og er sterke verbalt. For mange ansatte oppfattes de som skremmende.

Ja, kanskje de ser på seg selv som verdensmestere, og er ofte ikke mottakelig for å lære nye ting eller henge med på utviklingen på arbeidsplassen.

Og det er nettopp derfor at det for mange av seniorene kan bli problematisk å gå over i en ny, ønsket stilling, enten i selskapet de jobber hos eller på en ny arbeidsplass.

- Mangler selvinnsikt

Heyerdahl har over 30 års erfaring som lederutvelger, og han har sett mange ledere komme og gå.

- Det er absolutt veldig mange 60-åringer som er med i det som skjer, men det er også dem som har bestemt seg en gang for alle at den digitale utviklingen, for eksempel, ikke gjelder for dem, mener Heyerdahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.