Å bytte yrke i voksen alder

Linn Doherty (43) hadde en trygg jobb – byttet yrke til fordel for drømmelivet

Linn Doherty (43) hadde et trygt og sikkert arbeid som markedsfører. Så bestemte hun seg for å følge drømmen om å være frilansskribent.

Linn Doherty (43) valgte drømmelivet med full frihet og mer tid til familien, fremfor et sikkert arbeid med økonomisk trygghet. Foto: Trude Helén Hole
Linn Doherty (43) valgte drømmelivet med full frihet og mer tid til familien, fremfor et sikkert arbeid med økonomisk trygghet. Foto: Trude Helén Hole Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(SOL.no): Linn Doherty er 43 år, bosatt i Son utenfor Oslo, er gift og har en sønn på snart fire år. Linn har vært gjennom flere typer yrker innen skjønnhet og helse gjennom hele livet. Hun har vært selvstendig næringsdrivende i egen skjønnhetssalong, undervist og drevet med markedsføring og produktutvikling.

- Den siste jobben jeg hadde var som business manager, da arbeidet jeg med produktutvikling og markedsføring. Den jobben var veldig trygg, men litt for kjedelig for meg, forteller hun.

Det ble en lang prosess med planlegging og hardt arbeid før Linn kunne si opp jobben og satse på drømmen.

- Det tok over to år før drømmen ble til virkelighet. Jeg var fast bestemt på at det var dette jeg ønsket og jobbet målrettet med det for øyet. Da jeg hadde klart å opparbeide en gjennomtenkt plan og et par kunder leverte jeg oppsigelsen, sier hun.

Sin egen sjef

Det å være sin egen sjef har alltid virket tiltrekkende for Linn:

- Det å kunne få jobbe med det jeg vil når jeg vil, gjør at jeg legger ned flere timer. Det er jeg og bare jeg som bestemmer om dette skal fungere eller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer