Lønn

Lønnsforskjellene øker med alderen

På det meste skiller det nesten 10 000 kroner på lønningsposen for menn og kvinner. Forskjellen er størst for de eldste aldersgruppene - men også for de som bare er i midten av 50-åra er kjønnsforskjellene i lønningene betydelige.

LØNN OG KJØNN: Kvinner i alle aldrer tjener mye mindre enn menn - og selv for dagens 55-åringer er forskjellene tilsvarende over 100 000 kroner per år. Foto: NTB
LØNN OG KJØNN: Kvinner i alle aldrer tjener mye mindre enn menn - og selv for dagens 55-åringer er forskjellene tilsvarende over 100 000 kroner per år. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Menn tjener mye mer enn kvinner, hver måned, hele livet. Dette kommer fram av en fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB) - som også viser hva kjønnsforskjellene utgjør i kroner i ulike aldersgrupper.

Nedenfor kan du se gjennomsnittlig månedslønn siste kvartal 2022 for alle aldersgrupper - og hva menn og kvinner i ulike aldrer har i lønn. For som vi forteller innledningsvis: Forskjellen er størst for dagens eldste aldersgrupper - og minst for de yngste aldersgruppene.

Det er også store forskjeller på månedslønn innenfor ulike næringer og det er fylkesforskjeller ut fra hvor man bor og jobber.

112 000 kroner i kjønnsforskjell

Det er flere menn en kvinner som jobber - og forskjellen er størst for de eldste aldersgruppene.

Og som du kan se av de ferske lønnstallene nedenfor: Menn tjener mer enn kvinner, i alle aldrer - men aller størst er forskjellen for de som i dag har tippet 55:

Mens en mann som i dag er i aldersgruppa 55-66 år har en gjennomsnittlig månedslønn på 57 940 kroner så har en kvinne i samme alder en lønn på 49 170 kroner - som er 8770 kroner mindre per måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer